Kontakt oss

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Kontakt oss
Mural

Ammerudtunnelen

Veggmaleri på Ammerud, i samarbeid med lokale barn og ungdom.

Bydel Grorud er i gang med å sette farge på bydelen sin og som første prosjekt ut kontaktet de oss for å lage et veggmaleri i en tunnel, sammen med ungdom og barn fra nærmiljøet.


Konseptet ble formet under workshoppen med seks ungdommene fra Bydel Grorud. Vi gikk tur i nærområdet og lot oss inspirere av arkitektur, natur og de karakteristiske motivene på Ammerud-blokkene. Deretter hadde vi tegneoppgaver om dette og deres forhold til Ammerud/Grorud. Dagen etter snakket vi om abstraksjon og hvordan vi kunne bruke gårsdagens tegninger. Vi klippet abstraherte former i papir og disse formene er satt sammen til komposisjonen som er blitt veggmaleriet.

I tillegg skulle rundt 275 barneskoleelever bidra i ukene etter. Og det høres kanskje umulig ut, men vi ville gjerne at alle 275 skulle føle eierskap til veggene i tunnelen de også, mer enn bare å ha fylt inn litt blått i en ferdigopptegna form. Vi fikk en idé om å male 275 rundinger i motivet. Disse rundingene er hoder og på den måten kunne barna låne akryltusjer i farger som matcher maleriet og alle få lage hvert sitt ansikt. Det har blitt så mange fine, morsomme, rare, enkle og intrikate ansikter!

år
2021
kunde
Oslo kommune bydel Grorud
fra heiaklubben
Kreativ leder: Helene Brox Prosjektleder: Cathrine L. Finstad
andre bidragsytere
Barna fra Ammerud skole og ungdom fra bydel Grorud <3
...

Nye prosjekter